Szomorú vasárnap

Van egy mániám: ha valami nagyon megtetszik, akkor abból sok kell. Így esett meg velem, hogy észrevétlenül rengeteg feldolgozásban gyűlt össze a gépemen a Szomorú vasárnap című Seress Rezső-dal. Nagyjából három-három és fél órányi melankólia – gondoltam én; a végén majd még valami baj lesz. Nem lett. Sőt!

Trombitált antréval von emlékképet jiddis Szomorú: szürkekék hangulat, klasszikus szépízlés, szelíd mozdulatokkal tett mély tekintet hallódik csatornán át Szomorú vasárnap blogunk eheti feldolgozásában.

Ismételt kontent – nemhogy érzem cikinek, de nagyon itt lüktet bennem újra és újra … sokszáz Szomorú közül valamiért kevés az, ami igazán ül számomra.

Nem arra van a youtube, hogy minden akármit a világ elé tárjunk, de ha már… Legyen bitfelhasználásból büntető háromperc.

Újabb értékes csillogás nélküli kincs torkol a hatvanas évekből, ráadásul jazz-blues-R’n’B vonalon csepptengerben Szomorút performáló Ketty Lester elorálodásában.

Ezen a héten Lorez Alexandria feldolgozásában hallhatjuk Seress Rezső Szomorú vasárnapját, melyből szerzőnk minden héten új verziót hoz.